L85... jakiej firmy?

Dyskusje na temat replik broni używanych w grach Airsoftowych.

L85... jakiej firmy?

Postprzez Yeneth » 9 sty 2010, o 13:02

Witam

Na potrzeby projektu strzelanko-LARPowego potrzebuje replikę karabinka L85. Docelowo ma być zmodyfikowana pod m120 i być na tyle sensownej jakości aby wytrzymał zarówno intensywną wymianę ognia, mało delikatne użytkowanie i cięższe warunki pogodowe. Przeglądałem już wmasg i kilka zagranicznych odpowiedników, ale ciekaw jestem Waszych opinii odnośnie dostępnych na rynku replik. Dodam że obecnie skłaniam się bardziej ku produktowi ICS.

Pytanie dodatkowe: ma ktoś jakieś doświadczenia z repliką celownika SUSAT od G&G?

Z góry dzięki za każde przydatne info ;)
Obrazek
Yeneth

White Cross: FAB / WB
Na starym Warriorze od: 2008

Re: L85... jakiej firmy?

Postprzez Vlad » 9 sty 2010, o 16:14

ICS chyba w tym przypadku będzie najlepszy Army i GG wymagają porządnego traktowania. O Star/Ares nie wypowiadam się bo nie znam.
Obrazek
Vlad
.

White Cross: Tower Guards/Red Towers
Na starym Warriorze od: 0

Postprzez Yeneth » 9 sty 2010, o 17:41

Vlad napisał(a):ICS chyba w tym przypadku będzie najlepszy Army i GG wymagają porządnego traktowania. O Star/Ares nie wypowiadam się bo nie znam.

Obecnie w 90% skłaniam się do ICS.
Najmniej informacji mam odnośnie eLek od ARESa przy czym do samej firmy mam uraz a dodatkowo GB z "poliwęglanu" jakoś nie napawa mnie optymizmem.
Obrazek
Yeneth

Postprzez Vlad » 10 sty 2010, o 01:12

Niem wiem czy miałeś z czymś takim do czynienia. Nie strzelałem z takiej repliki więc trudno jest oceniać . Według mnie tworzywa sztuczne obecnie nie są jakimś erzatzem. Coś w tym jest skoro z tworzyw sztucznych buduje się elementy prawdziwej broni. Dla przykładu wytrzymałość włókien szklanych i węglowych jest o niebo lepsza od wytrzymałości szajs metalu.
Obrazek
Vlad
.

White Cross: Tower Guards/Red Towers

Postprzez Chaota » 10 sty 2010, o 06:13

W ICS-ach układ spustowy potrafi sie skaszanić a jest to dość, duże, drogie i skomplikowane ustrojstwo wykonane oczywiście z plastiku.

Co prawda to i tak lepiej niż G&G gdzie rzeczony układ niema prawa zadziałać [emot]
Niezależnie co Wybierzesz będzie ciekawie ;)
Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa
Chaota

Postprzez Yeneth » 10 sty 2010, o 13:01

Vlad napisał(a):Niem wiem czy miałeś z czymś takim do czynienia. Nie strzelałem z takiej repliki więc trudno jest oceniać . Według mnie tworzywa sztuczne obecnie nie są jakimś erzatzem. Coś w tym jest skoro z tworzyw sztucznych buduje się elementy prawdziwej broni. Dla przykładu wytrzymałość włókien szklanych i węglowych jest o niebo lepsza od wytrzymałości szajs metalu.

Nie mam nic przeciwko tworzywom sztucznym, GB replikach firmy STAR dawały radę. Moja niepewność bierze się z faktu że taki GB z poliwęglanu jest markowany przez ARESa a na jego produktach już 2 razy się przejechałem.

Chaota napisał(a):W ICS-ach układ spustowy potrafi sie skaszanić a jest to dość, duże, drogie i skomplikowane ustrojstwo wykonane oczywiście z plastiku.

Co prawda to i tak lepiej niż G&G gdzie rzeczony układ niema prawa zadziałać [emot]
Niezależnie co Wybierzesz będzie ciekawie ;)

Zaczynam żałować że pozbyłem się Type97.
Obrazek
Yeneth

Postprzez Yeneth » 12 sty 2010, o 12:53

Pomysł zdechł pod dłuższej rozmowie ze znajomym serwisantem - do zamknięcia. Dzięki z porady.
Obrazek
Yeneth

Powrót do Repliki airsoftowe