07.08.2010

Dostępne dla wszystkich osób przestrzegających regulaminu otwartych gier mazowieckich.

Moderator: Pi White

07.08.2010

Ankieta wygasła 3 sie 2010, o 11:11

N2
20
65%
Mont. Kalw.
8
26%
Janówek Miasto
0
Brak głosów
Janówek Las
0
Brak głosów
Radiówek
0
Brak głosów
Mokry Ług
1
3%
odpadam
2
6%

Liczba głosów : 31

Re: 07.08.2010

Postprzez ośka » 7 sie 2010, o 00:23

Pojawie się +1. Mam natomiast pytanko czy ktoś ma miejsce powrotne dla 2 osób?

------------------------

A jednak się nie pojawię... awaria transportu :/

Zamiast ODPOWIEDZ użyj opcji EDYTUJ. /Schwarz
ośka

White Cross: White Cross
Na starym Warriorze od: 2009

Postprzez Crater » 7 sie 2010, o 14:30

Jako dowodzacy strona US chcialbym bardzo podziekowac wszystkim, ktorzy przybyli na dzisiejsza strzelanke. Przedewszystkim CLST500+ za ogarniecie scenario w tak krotkim czasie.

Cezarowi i Fenowi za swietne dowodzenie po naszej stronie i za swietna zabawe.

POgoda dopisala ale jednoczesnie chyba mocno zmeczyla ludzi :)

tak czy siak kreci sie lezka w oku po N2. :(
Crater

White Cross: BMP
Na starym Warriorze od: 2007

Postprzez Bigos » 7 sie 2010, o 15:05

Stare dobre N2 :)
Trza eksploatować puki jeszcze jest !
Dzięki wszystkim za fajną strzelanke i bardzo fajny scenariusz.
A co do radiostacji to mistrzostwo świata :) "Dawaj wchodz na warriora..."

Czekamy na fotki robione nawet z samego centrum walk :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na każdej strzelance mam na sprzedaż granaty grochowe...
GG:2980359
Bigos

White Cross: R.R.T.S.
Na starym Warriorze od: 0

Postprzez kotbury » 7 sie 2010, o 15:32

N2 - moja pierwsza strzelanka, mój piewszy trup tu padł... ech szkoda.
Bardzo wszystkim dziękuję za świetną zabawę :)
zdjęcia, które zrobiłem są we właściwej zakładce.
kotbury

Postprzez pawelec » 7 sie 2010, o 15:41

Dziękować wszystkim jak i organizatorom za ciekawy scenariusz i pełną akcji rozgrywkę.
Czekamy na fotki od tej miłej pani z dzisiejszej i poprzedniej strzelanki. :)
pawelec

Na starym Warriorze od: 2008

Postprzez Dalej » 7 sie 2010, o 15:49

Zagadka:

Co zobaczyli Maciuś i Wiewiur :-)
Dalej
Administrator

White Cross: Weekend Warriors
Na starym Warriorze od: 2005

Postprzez Schwarz » 7 sie 2010, o 15:58

Ech... Ostatnia obrona ambasady... :(
Obrazek
Schwarz
Administrator

White Cross: Obrona Narodowa.pl, F.R.O.G.

Postprzez Vitek » 7 sie 2010, o 16:18

Panowie,

W imieniu CLST500+ chciałbym gorąco podziękować za udział w prawdopodobnie ostatniej imprezie na jednej z najlepszych miejscówek po słońcem - N2.
Jak pewnie zauważyliście - pogoda dopisała nam dzisiaj niemalże każdym rodzajem aury: od deszczu, tropikalnej wilgoci, po piękne słońce.
Ale też, jak zauważył Crater - dała się nam we znaki. Tym bardziej - dzięki za przybycie i wytrwanie.

Ze strony organizacyjnej podziękowań i podsumowań słów kilka:
dzięki dla odważnych i niestrudzonych dowódców obu stron:
*Cratera (US)
*Heavenly (RŚ)
którzy dzielnie ogarnęli dwie, jakże różne taktycznie strony konfliktu ;-)

Podziękowania dla Cezara i Fenrira jako wybranych w wolnych wyborach dowódców polowych strony US za sprawne zarządzanie podległymi jednostkami i wolnymi elektronami.

Organizacyjnie:

Trzy zadania przydzielone stronie US zostały wykonane:
* zdobycie i wysadzenie radiostacji,
* zajęcie GUANTA + eliminacja oficerów + zdobycie bomby,
* przejęcie kontroli na bramą i wejście na teren GUŁAGU.

Nie zostały wykonane zadania:
* odbicie więźnia z rąk RŚ,
* ewakuacja oddziałów wraz z odbitym więźniem i nuko-bombą na LZ (górka warrior'ówka);
Ale na to myślę, że będzie czas przy kolejnym (kiedyś) spotkaniu.

Większych kwasów nie stwierdzono, jednak muszę powiedzieć, iż zdobycie GUANTANAMO zostało w pewien sposób wymuszone przez ORGÓW ze względu na złamanie (kilkukrotne) zakazu strzelania przez okna.
I TU PROŚBA: jeśli są ustalane zasady gry - TRZYMAJMY SIĘ ICH, bo psujemy grę innym !!!

Ok, dosyć marudzenia - jeszcze raz dzięki WSZYSTKIM za przybycie i dynamiczną rozgrywkę.
Do zobaczenia!

Vitek
-out-
Obrazek
Obrazek
Vitek
.

White Cross: CLST
Na starym Warriorze od: 2006

Postprzez Kamil » 7 sie 2010, o 16:32

Muszę przyznać, że dzisiaj było naprawdę zajebiście. Świetna strzelanka, sporo starych znajomych i na koniec ynteligentne dysputy przy grillowanym mięsie w bułce. Normalnie jak za dawnych czasów ;)
Kamil

White Cross: Aврора

Postprzez Fenrir » 7 sie 2010, o 16:37

Jak już tak wszyscy sobie dziękują - to ja też się dołączę.
Szczególne podziękowania dla Cratera, Vitka, Cezara i Świerzego, bop oni tak na prawdę dowodzili, ja się dziś raczej szwendałem ze SCARem :)

No dzięki wszystkim, którzy się dobrze bawili na jednej z ostatnich imprez na N2 (chociaż - któż to wie, w zeszłym roku już się też żegnaliśmy z tą miejscówką, a jednak nic sie nie wydarzyło...)
Fenrir
.

White Cross: Fierce Crafty Stealth

Postprzez Schwarz » 7 sie 2010, o 16:55

Było dobrze bo było spontanicznie. Szybka decyzja, szybkie ogarnięcię scenariusza, bez żadnych zapisów, ustalania co i jak itepe... Wpadły qrdelki też bez żadnych namów czy specjalnych ceregieli. Było tak "płynnie" jak się tylko da. Dobre to było. Taka prawdziwa lajtowa jebanka na N2.

Może panowie robotnicy jak będą przekopywać teren znajdą mój zegarek, kilka magazynków, noży.... Co najciekawszego zgubiliście na N2?
Obrazek
Schwarz
Administrator

Postprzez Dali » 7 sie 2010, o 17:00

Można zgodnie z prawdą powiedzieć, że hucznie pożegnaliśmy tę zajebistą miejscówkę. Osobiście zdarzyło mi się ją dzisiaj odkryć na nowo, N2 było po prostu świetną miejscówką. Najlepszy fragment gry to szturmowanie bramy z ckm na środku napierdalającym we wszystko :D przypomniało mi się szturmowanie domków jednorodzinnych w Modern Warfare 2, dokładnie tak to wyglądało :D Swoją drogą dowódcy trochę się zachowywali jakby nie byli na polu walki, stawali sobie w zasięgu przeciwnika i beztrosko rozmawiali przez pmrkę i wydawali rozkazy, a za chwilę wracali z respa
Justin Bieber, One Direction, Miley Cyrus, Nicki Minaj: Their songs are straight homosexual, country music, special Olympic gay (slightly changed Iceman's quotation)
Dali

Postprzez heavenly » 7 sie 2010, o 17:09

Jako dowódca RŚ dziękuję za dzisiejszą imprezę - CLST za wymyślenie szybkiego i bardzo grywalnego scenara, US za walkę z nami, RŚ za poddanie się pod moją, mam nadzieję nienajgorszą komendę;-)

Uzupełnię tylko w temacie Guantanamo i jego zdobycia - US nie weszli do środka i nie odstrzelili oficerów fizycznie. Jak napisał Vitek - zdobycie Guantanamo było czymś w rodzaju kary za złamanie ustaleń.

Było po prostu zajebiście, choć wiele nie postrzelałem, za to narobiłem hałasu;-) Dziękuję wszystkim za przybycie i do następnego razu.

Żegnaj N2... (nawet jeśli tam jeszcze wpadniemy z raz czy dwa, to ta impreza była pożegnalna).
Potrzebujesz jakiejś przeróbki elektrycznej w replice czy radiu? Zajrzyj tutaj: viewtopic.php?f=155&t=6267
heavenly

White Cross: ASG Fatah

Postprzez kaspirn » 7 sie 2010, o 17:22

To ja też się dołączę do podziękowań. Dzięki za mile spędzony czas. Skromnie, ale co tu więcej pisać...
kaspirn

Postprzez Maciuś » 7 sie 2010, o 17:26

Dali napisał(a):Swoją drogą dowódcy trochę się zachowywali jakby nie byli na polu walki, stawali sobie w zasięgu przeciwnika i beztrosko rozmawiali przez pmrkę i wydawali rozkazy

Pewnie jesteście z pieprzonego New Jersey żołnierzu!Co wy wiecie o surfowaniu?! :D
Dzieki i do zobaczenia w innym miejscu i innym czasie.
Ostatnio edytowano 7 sie 2010, o 18:31 przez Maciuś, łącznie edytowano 1 raz
Maciuś

White Cross: 6th

Postprzez Jey » 7 sie 2010, o 17:53

Bylo fajnie. Jesli jednak nastepnym razem jakis nowo przybyly bedzie sobie chcial wytrzec gogle w czasie gry i mimo ostrzezen zdejmie je na otwartym terenie cykne mu fote i komus wysle;]
Mozna by inne scenariusze robić też tak na hurra. Potwierdzam brak kwasow, nawet w sytuacjach kwasorodnych.
Jey

Postprzez Dali » 7 sie 2010, o 19:29

heavenly napisał(a):zdobycie Guantanamo było czymś w rodzaju kary za złamanie ustaleń

I tak byśmy je zdobyli ;P
Justin Bieber, One Direction, Miley Cyrus, Nicki Minaj: Their songs are straight homosexual, country music, special Olympic gay (slightly changed Iceman's quotation)
Dali

Postprzez Bigos » 7 sie 2010, o 19:59

Dali napisał(a):
heavenly napisał(a):zdobycie Guantanamo było czymś w rodzaju kary za złamanie ustaleń

Dobra, dobra. Teraz to każdy komandos :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bigos

Postprzez Schwarz » 7 sie 2010, o 20:04

Chłopaki, bronimy ambasady!
Wyskakuj Goorock z piątaka to pogadamy...

Obrazek

Nie zapłacił...
Obrazek
Schwarz
Administrator

Postprzez Crater » 7 sie 2010, o 21:11

Dali napisał(a): Swoją drogą dowódcy trochę się zachowywali jakby nie byli na polu walki, stawali sobie w zasięgu przeciwnika i beztrosko rozmawiali przez pmrkę i wydawali rozkazy, a za chwilę wracali z respa

Dali tutaj sie nie zgodze z toba. Jezli to bylo do mnie to w ciagu calej strzelanki zszedlem 2 razy. Pierwszy raz przy ataku na ambasade podczas ataku z kims z grupy 3 z oddziału 1 - wtedy dostalem. Drugi raz stojac pod brama za kiblem zanim US zdarzylo jeszcze przedostac sie za brame. Wtedy myslalem ze dostalem albo dostalem rykoszetem i nie bylem pewien wiec zszedlem. Wiecej przypadkow nie odnotowalem.

Fakt chodzilem po polu w zasiegu. Nawet zdarzylo mi sie pogrozic palcem wrogowi, ktory o dziwo zrezygnowal ze strzelania do mnie :D Ale te dzialania byly wymuszone tym ze sam mielem niesprawna replike a latwiej bylo mi przez to dowodzic -> integracja "oficera" z "trepami" w polu - tak wiem - malo pr0 :)

heavenly napisał(a):Uzupełnię tylko w temacie Guantanamo i jego zdobycia - US nie weszli do środka i nie odstrzelili oficerów fizycznie.

Heav - tutaj sie z toba nie zgodze. Jeszcze przed przerwaniem gry przeze mnie i Vitka udalo mi przedrzec do prawej czesci budynku pod ostrzalem. Wiec faktem jest ze przedostalismy sie do budynku, ale nie odstrzelilismy "oficerow" owocowych :D
Crater

White Cross: BMP
Na starym Warriorze od: 2007

Postprzez heavenly » 7 sie 2010, o 21:12

Dali napisał(a):

Chyba kpisz;-) Przygotowaliśmy naprawdę mocną obronę - dojście do Nuko zajęłoby z godzinę. O stratach nie wspomnę;-)

------------------------
Crater napisał(a):
heavenly napisał(a):Uzupełnię tylko w temacie Guantanamo i jego zdobycia - US nie weszli do środka i nie odstrzelili oficerów fizycznie.

Heav - tutaj sie z toba nie zgodze. Jeszcze przed przerwaniem gry przeze mnie i Vitka udalo mi przedrzec do prawej czesci budynku pod ostrzalem. Wiec faktem jest ze przedostalismy sie do budynku, ale nie odstrzelilismy "oficerow" owocowych :D

No właśnie, a dalej czekały niespodzianki. Byś się zdziwił;-)

Nie doublepostujcie wrrr wrrrrrrr....... //Schwarz
Potrzebujesz jakiejś przeróbki elektrycznej w replice czy radiu? Zajrzyj tutaj: viewtopic.php?f=155&t=6267
heavenly

Postprzez moron » 7 sie 2010, o 21:36

Było ok, szkoda ze bylem zjebany po wczorajszym potopie :( szkoda tez ze nikt poza pieskami nie zostal na integracji po imprezie...

Mysle zeby cos sklecic z fotek dzisiejszych i wyslac wlascicielowi, moze bez problemu pozwoli nam sie strzelac do wyburzenia budynkow. :)
moron

Postprzez heavenly » 7 sie 2010, o 21:41

moron napisał(a):Było ok, szkoda ze bylem zjebany po wczorajszym potopie :( szkoda tez ze nikt poza pieskami nie zostal na integracji po imprezie...

Mysle zeby cos sklecic z fotek dzisiejszych i wyslac wlascicielowi, moze bez problemu pozwoli nam sie strzelac do wyburzenia budynkow. :)

Jak właściciel dostanie pozwolenie na budowę i budowę zgłosi - to zero wstępu choćby skały srały. Działa wtedy bowiem prawo budowlane i przepisy bhp.
heavenly

Postprzez Blacha » 7 sie 2010, o 21:47

ja po robocie o 16 wpadłem z kobitą postrzelać ale już nikogo prawie na integracji nie było .....

sam to sam ale musiałem pożegnalnie zostawić tam trochę kompozytu - no i punkt 18 wyjechaliśmy z terenu z ładnym dziękuje i do widzenia żeby nie było że nie przestrzegamy ustaleń
Złoty Medal Gazownika
Obrazek
Złoty Medal Gazownika Na Niebieskiej Podkładce - za przetrwanie ataków niebieskiego dymu
Blacha

Postprzez GRZYBU » 7 sie 2010, o 21:52

moje fotki też już w odpowiednim dziale...
GRZYBU

White Cross: F.R.O.G.

Postprzez moron » 7 sie 2010, o 22:08

heavenly napisał(a):Jak właściciel dostanie pozwolenie na budowę i budowę zgłosi - to zero wstępu choćby skały srały. Działa wtedy bowiem prawo budowlane i przepisy bhp.
Wiem o tym i po raz kolejny pisze, ze aktualny wlasiciel nie bedzie tam nic budowal bo tym sienei zajmuje. Wyburzy zabudowania, przyszykuje teren pod developerke i opchnie dwa razy drozej niz kupil...

A co tam moze byc? Teoretycznie to:
PRZEZNACZENIE W PLANIE ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO

Przedmiotowa nieruchomość w Miejscowym Planie Zagospodarowania Przestrzennego działek ewidencyjnych 211/2 i 211/4, we wsi Kajetany, w gminie Nadarzyn, zatwierdzonym uchwałą Rady Gminy Nadarzyn z sierpnia 2001 roku została zakwalifikowana jako tereny budownictwa mieszkaniowego wraz ze strefą usługową obsługującą tereny mieszkaniowe.

Plan przewiduje dla tego terenu w strefie mieszkaniowej:

- budownictwo jednorodzinne na działkach o minimalnej powierzchni 1000 m2

- zabudowę o maksymalnej wysokości 2,5 kondygnacji

- zakaz lokalizowania budynków i budowli o charakterze uciążliwym

- ochronę istniejących zasobów ekologicznych

- obowiązek stosowania paliw ekologicznych dla celów grzewczych (zakaz paliw stałych)

- obowiązek budowy sieci wodno - kanalizacyjnych (zakaz budowy szamb lokalnych)

w strefie usługowej budynki o charakterze usługowo - handlowym o maksymalnej wysokości 2,5 kondygnacji.

Sposób zagospodarowania nieruchomości na cele związane z obronnością kraju jest sprzeczny z ustaleniami zapisanymi w planie zagospodarowania przestrzennego.
Najlepsza ostatnia linijka xD
moron

Postprzez Goorock » 7 sie 2010, o 22:46

Dziękuję wszystkim a zwłaszcza CLST za zorganizowanie scenariusza w tak krótkim czasie.
Mam jednak kilka uwag. Jeżeli są ustalane zasady, to mówmy o nich wyraźnie na odprawie i/lub opisujmy na forum.
Zabrakło wyraźniej odprawy wspólnej dla obydwu stron z wytłumaczeniem co wolno a no nie wolno. Gdzie i jak można strzelać w przecież ograniczenia były i zasady się zmieniały.
Poza tym uznanie, że Guantanamo jest zdobyte jako kara za złamanie przez kogoś ustaleń jest wg mnie nie do zaakceptowania. Zwłaszcza, że orgowie byli i sędziami a jednocześnie graczami jednej ze stron. Należało podejść do osoby/osób, które wg was strzelały poprzez okno i wytłumaczyć im, że nie mają racji. Oczywiście koledzy RSy powinni byli też zwrócić swoim na to uwagę. Uznanie, że Guantanamo zdobyło się (bo bardzo się chciało), bo ktoś złamał ustalenia (nie przedstawione wyraźnie na odprawie) jest nie na miejscu. Należało ukarać winnego a nie ogół RSów.

To jest nie fair wobec reszty, większości graczy RS którzy dzielnie walczyli.

W rezultacie uznania, że Guanta jest zdobyte USy zyskali kolejny resp i większe szanse na zdobycie bramy. Gdyby nie uznano, że Guantanamo "zdobyto" a przecież de facto nie było zdobyte, to mieliby o wiele mniejsze szanse na późniejsze zdobycie bramy. Możliwe, że z uwagi dużą odległość od respa zdobyć jej by się nie udało.
Przedłużenie gry z 1400 do 1415 też uważam za niestosowne. Uznaje to za dodanie USom (czyli sobie) czasu na odbicie jeńca. Nie zmieniajmy w trakcie gry jednych ustaleń przy jednoczesnym wykorzystywaniu innych na swoją korzyść.
Deklaracje, że "i tak byśmy zdobyli" traktuję jako żart o czym świadczy ;P
Pomijając to wszystko zabawa była przednia!
Goorock

White Cross: Czarny Kot

Postprzez Vitek » 8 sie 2010, o 00:23

Goorock,

tu kilka słów wyjaśnień:

1. SPRAWA ODPRAWY: odbyła się dla dowódców każdej ze stron z wyraźnym wyjaśnieniem zasad, które de facto w trakcie gry się nie zmieniały (więc nie wiem skąd pomysł, że tak było?).
Co zrobili potem dowódcy (a wiem, że przekazali zalecenia) i jak do zasad zastosowali się podkomendni - to inna sprawa. Nie można też wiecznie czekać na spóźnialskich, którzy potem są niedoinformowani...
2. SPRAWA GUANTANAMO: strzelanie przez okna (wbrew zasadom) miało miejsce kilkukrotnie i było sprawdzane, jednak bez pozytywnych rezultatów. Brak stosowania się do zasad scenariusza powodował opóźnienia w grze i spowalniał dynamikę. Wyrażam głęboki szacunek dla osób broniących ambasady w sposób zgodny z regułami gry. Odpowiedzialność jest jednak zbiorowa, bo zasady gry dla wszystkich były takie same.
Kolejna sprawa: "atak-obrona" bramy - nie doszło by do tego etapu gry, gdyby nie padło GUANTA - tak zakładał scenariusz. Więc nie ma mowy o dogodniejszej pozycji do zdobywania bramy i faworyzowaniu którejś ze stron, chodziło o zachowanie grywalności.
3. PRZEDŁUŻENIE CZASU GRY: działanie to miało na celu podkręcenie na koniec tempa i wydłużenie nieco czasu rozgrywki bez najmniejszej próby faworyzowania którejkolwiek ze stron. Zostało to zaakceptowane przez dowódców obydwu ze stron i nie widzę potrzeby podważania ich decyzji w tym temacie.

Mam nadzieję, że udało mi się chociaż trochę rozwiać wątpliwości ;-)
Ale zgadzam się - bawiłem się przednio.
Obrazek
Obrazek
Vitek
.

White Cross: CLST

Postprzez Ari » 8 sie 2010, o 01:30

Coz, a tak swoja droga - jesli kara jest zbiorowa, to moze nastepnym razem ktos zwroci uwage gdy jakas osoba z tej samej strony lufy bedzie robic cos niestosownego i wbrew regulaminowi.
Poza tym troche nie rozumiem tych pretensji RS o Guantanamo ... Co niektorzy traktuja to jakby wynik rozgrywki byl dla nich najwazniejszy ;/ Przeciez liczy sie dobra zabawa podczas tego a nie to kto wygral (takich to na paintball zapraszam :D )

Ja dziekuje za fajna strzelanke ;) Mam nadzieje ze na N2 da sie jeszcze cos ukrecic. Jesli tak, to moze nastepnym razem US beda zajmowac pozycje obronne ;)

PS. Akcja pod brama z helmem dajacym +1 do zycia - RZĄDZI ! xD haha
Ari

White Cross: ECS

Postprzez heavenly » 8 sie 2010, o 05:27

Informacja o niestrzelaniu przez okna nie mogła być przekazana na odprawie - z tej racji że uzgodniłem to z Vitkiem przez radio, kiedy dotarłem do Guantanamo i zobaczyłem w jakim stanie są okna. Następnie przekazałem to obecnym wewnątrz i poprosiłem o przekazanie dalej iż przez okna nie prowadzimy ognia. Kiedy doszło do ataku na Guantanamo - w środku byli już też Ci którzy wrócili z respa a wcześniej bronili się w ambasadzie - stąd mogło wyniknąć niedoinformowanie.

Sprawę uważam za zamkniętą i wyjaśnioną. Zapomnijmy o temacie i miło wspominajmy ostatnią imprezę.
heavenly

Postprzez Unge » 8 sie 2010, o 07:32

A ja wam powiem tylko tyle, ze to ja mam wiekszego siusiaka.
ludzie, a falochrony gdzie?!
Unge

Postprzez Devil » 8 sie 2010, o 07:47

Wygrali na pewno ci, którzy sie dobrze bawili. Przegranymi zaś są, ci, którzy teraz będą się doszukiwać gdzie ich oszukano. Cóż, niektórzy mają niesamowite parcie na szkło...
Osobiście, po raz kolejny odkryłem ile satysfakcjii daje czołganie :)
Strzelałem do hipsterów, zanim stali sie modni.
Devil

White Cross: BOFH i wystarczy.

Postprzez Ryuzok » 8 sie 2010, o 08:33

A ja mam tylko małe pytanie 9pewnie dalej mnie zaraz zbanuje, ale co tam), bo widzę narzekanie na przedłuzenie zabawy z 1400 na 1415...czy pamięta ktoś jeszcze takie piekne czasu kiedy strzelanka zaczynała się o 0930 (i wszyscy narzekali że miało się zacząć o 0900 ale ludzie się lansują) i kończyła o 1600?tak jeszcze było kilka lat temu, może byśmy tak wrócili do tego systemu? będzie i dużo czasu i nie bedzie narzekań na przedłuzanie...
Ryuzok

White Cross: FAB

Postprzez Bigos » 8 sie 2010, o 08:39

Ale to chyba chodzi o to ze przedłużający się czas dawał coraz wieksze szanse USom.

A co do zmiany godzin to trzeba zrobić ogólno warriorowe referendum.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bigos

Postprzez Devil » 8 sie 2010, o 17:45

Były takie czasy, że strzelanie zaczynało się przed 7, żeby w południe grillować. Ale o szczegóły proszę pytać Yaśka, dla mnie to też tylko opowieści...
Co do godzin rozpoczęcia; swego czasu wystarczało, jak "organizator" napisał na forum, że start o tej i o tej, spóźnialscy do domu, albo wchodzili do gry po godzince.
Devil

Postprzez Kamil » 8 sie 2010, o 18:01

Devil napisał(a):Osobiście, po raz kolejny odkryłem ile satysfakcjii daje czołganie :)

ROTFL!
Kamil

Postprzez Schwarz » 8 sie 2010, o 19:30

Devil, Ryży - z drugiej strony ja widzę coraz mniej zalegania na respie więc gra jest intensywniejsza.
Zresztą... Czym to jest wobec wielkiego siusiaka Unge...

Ari napisał(a):PS. Akcja pod brama z helmem dajacym +1 do zycia - RZĄDZI ! xD haha

??? Nie żeby coś... Ale pod bramą miałem na hełmie całkiem gustowny trawnik :P
Obrazek
Schwarz
Administrator

Postprzez Dali » 8 sie 2010, o 19:39

no to miałeś: +1 do życia, +1 do trawnika i +1 do lansu
razem: +3
ludzie! zakładać trawniki na hełmy!
Dali

Postprzez Mitchell » 8 sie 2010, o 22:34

Kończąc wątek o zdobycie Guan. Stałem za tą nieszczęsną okienną ścianą wewnątrz budynku z jeszcze jednym gościem z MP5 i widziałem chłopaków kręcących się przy zewnętrznej ścianie. Oczywiście wbrew zasadom strzelali oni z okien, lecz nie był to ogień ciągły lecz sporadyczny. (a na samym końcu rozgrywki to już tylko snajper strzelał zza muru). To my strzelaliśmy na skos na drogę prowadzącą do Guan ale byliśmy wewnątrz budynku. Dlatego może wydawało niektórym, że walą przez okna. Prawdą jest, że obrona wewnątrz budynku była bardzo silna, spora siła ognia skierowana na małą przestrzeń pola walki, dlatego uważam, że gdyby nie org, to Guan nie zostało by zdobyte. A tak naprawdę to gdyby hamburgery poszli od lewej strony okrążając Guan to mieli by jak na widelcu i tych co stali przy oknach i naszą dwójkę wewnątrz. Ale to już historia. Jebanka była I klasa.
I love the smell of napalm in the morning...
Mitchell

White Cross: Kawaleria

Postprzez Devil » 9 sie 2010, o 00:23

Wschodnioberliński kuzynie członka mojego klubu Airsoftowych Posiadaczy Byłych Pierwszych Żon; niżej pośladki, bo Pesus gotów zaatakować znienacka...
Schwarz: nie po to tyram przez czasem 7 dni w tygodniu, żeby mając możliwość postrzelania kwitnąć na respie...
Aj, przypomniało mi się; muszę Consueli podnieść moc, bo przez żywopłot kulki słabo przechodzą...
Devil

Postprzez Kamil » 9 sie 2010, o 00:59

Obawiam się, że stajesz się zbyt przewidywalny maj frend, ja jeszcze pisząc tamtego posta wiedziałem jaka będzie odpowiedź... A straszenie mnie Pesusem jest niestosowne, on zagraża wszystkim na równi, więc wiesz...

No i broń Boże nie kuzynie... jestem certyfikowanym bratem bliźniakiem Cezara.
Kamil

Postprzez Dali » 9 sie 2010, o 01:16

Devil napisał(a):Consueli

Że co?! To ty nadałeś kałachowi imię?! No to już jest patologia ^^
Dali

Postprzez Devil » 9 sie 2010, o 09:32

Kamil, nie chciałem zdradzać wszystkich Waszych tajemnic rodzinnych... Pesus jest groźniejszy dla Ciebie, bo biegacie po tej samej stronie, zatem ma bliżej...
Dali, nie kałachowi, tylko emeczkom. Mam dwie, muszę jakoś odróżniać. I z tego co wiem, nie jestem odosobnionym przypadkiem.
Devil

Postprzez Wokash » 9 sie 2010, o 09:38

Dali napisał(a): Że co?! To ty nadałeś kałachowi imię?! No to już jest patologia ^^

Khem... rozumiem, że idąc po Bronksie mówisz coś na temat tego, że asfalt to powinien leżeć na glebie i nie pyskować... i inne kawały co to niby czarny powinien mieć białe... a latynosi to same pedały...
No odważnie nie powiem...
Obrazek
Wokash
.

White Cross: Tower Guards

Postprzez Kamil » 9 sie 2010, o 09:46

Kolega pewnie nowy?
Kamil

Postprzez Schwarz » 9 sie 2010, o 09:48

Elżunia, Emilka, Gienia, Zygmunt... Świnia to też w zasadzie jak imię ;))
Obrazek
Schwarz
Administrator

Postprzez Ralphi » 9 sie 2010, o 16:31

Schwarz napisał(a): Świnia to też w zasadzie jak imię ;))

Jak kupowałeś jej modżajto to tak :)
Obrazek
Ralphi

White Cross: BOFH

Postprzez Wokash » 9 sie 2010, o 17:50

No kto by pomyślał, że Schwarz jest znany w całym kraju...
Obrazek
Wokash
.

White Cross: Tower Guards

Postprzez Cezar » 9 sie 2010, o 21:44

Z opóźnieniem ale zawsze, chciałbym wszystkim niezmiernie podziękować za sobotnie strzelanie, jak zawsze gdy przechodzi mi prowadzić do boju tak wyśmienite grono ludzi, czuję się niezmiernie zaszczycony pokładanym we mnie zaufaniem i za to bardzo wam dziękuję. dziękuję wam również z waszą walecznością i poświęceniem dla osiągnięcia wspólnego celu jakim jest spuszczenie łupania własnym kumplom (a w moim przypadku bratu bliźniakowi ze Berlina wschodniego ;))

Chwało również stronie przeciwnej za wytrwałości i dzielną obroną, nie ma nic gorszego niż wróg nie uciekający z pola bitwy ;)

Jeśli chodzi dowodzenie pojawiły się głosy
Swoją drogą dowódcy trochę się zachowywali jakby nie byli na polu walki, stawali sobie w zasięgu przeciwnika i beztrosko rozmawiali przez pmrkę i wydawali rozkazy, a za chwilę wracali z respa

Jako jeden z dowodzących chciałbym ustosunkować się do tej wypowiedzi gdyż można określić moje zachowanie jako beztroskie jako dowódcę, wynikało ono jednak z pokładanego zaufania w ludziach mi podległych, mając Ich po swoje stronie, wierze w Nich i ufam Ich umiejętnością a to oznacza, że mając ich u swego boku nie muszę się niczego obawiać, wiem, że jeśli wydam rozkaz wykonany będzie on najlepiej jak to jest możliwe, dlatego też nie widzę powodu by chować się na tyłach. Maciuś to pięknie spuentował
Pewnie jesteście z pieprzonego New Jersey żołnierzu!Co wy wiecie o surfowaniu?! :D

Szczególnie chciałbym podziękować Za:
Wsparcie i zaufanie z strony Cratera, Fenrirowi, Świerzemu, Strzale oraz dowódcom Sekcji.
Scenariusz, był bardzo grywalny a fanty wymiatały, CLST rządzicie :)
Kulturalne rozmowy na poziomi w klubowej restauracji BK, Panom Filipowi, Schwarcowi, Pesusowi, Ungemu przybyłą wraz z nim Pannie Collimarekr, Devilowi, Strzale oraz mistrzowi kamuflażu mojemu bratu bliźniakowi Kamilowi a także Panu którego nicka nie dane było mi zapamiętać.

PZDR
Dumnie przynależał do: SoF, Platoon, RU, TG, 10th, Coyotes
Cezar
.

Postprzez pawelec » 10 sie 2010, o 16:38

No i doczekamy się tych zdjęć o tej pani w jaskrawej kamizelce czy nie ?
pawelec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry otwarte - Sobota